Bysen Harald i SGP4 World Cup

SGP4 World Cup

15 juni gick SGP4 World Cup av stapeln i Målilla samma dag som SGP. Tony Rickardsson som tillsammans med FIM och Discovery är pappa till klassen var lika engagerad i år som 2023 då tävlingen kördes för första gången.

Harald fick först frågan om att vara reserv, men efter bara några dagar kom frågan om han kunde hoppa in på en ordinarie plats då en deltagare var tvungen att lämna återbud. Harald sa såklart ja, men var tydlig med att förväntningarna på resultat måste vara rimliga.

Det visade sig vara ett riktigt äventyr. Allt från besiktning, förarmöten, dopinginformation och press var mycket mer, och noggrannare, än teamet var vana vid. Men det var kul! Trött mekaniker och förare åkte hemåt efter två späckade dagar i Målilla.

Resultatet? 15:e plats av 16. Nästa år blir det mer på riktigt. Målet nu blev tydligt. Kvala in till VM i SGP4 2025.